Castellà: English: Aquesta es là pàgina d'en Toni2

Aquesta es là pàgina d'en Toni2

escut.gif (1530 bytes)

bantonix1.gif (32370 bytes)



OLIVO6.gif (49311 bytes)


L'AGRICULTURA DE LA SENIA:


UN XIC D'HISTÒRIA:



   Com arribar a la Sénia
   La Història del Pòble
   La Festa Major
   Les Tradicions
   La Gastronomia Típica
   L'Agricultura del Pòble
   L'economia del Pòble
   L'Entorn del Pòble
   El Pantà de La Sènia
   El Riu Sénia
   El Hipòdrom de la SÈNIA
   El aeròdrom de La Sènia
   Sénia Esport (Complex Esportiu)
   El creador d'aquestes pàgines
   El web Oficial d'la Sénia
   Pàgines de l'Espanyol
   Pàgines de Tir al Plat

LA SÉNIA.PAIS DEL MOBLE.




UN XIC D'HISTÒRIA DEL POBLE DELA SÉNIA,
AL MONTSIA
(TARRAGONA.)









L'agricultura del Poble (L'Olivera)



LA AGRICULTURA TRADICIONAL:

L'agricultura tradicional Senienca és de secà predominant el cultiu de l'ametlla, i les garrofes i les oliveres. Ja des pricipis del segle XX destaquen les indústries de comerzalizacion l'oli de la Sénia a tot el món, indicatives de la qualitat de l'oli Senienc.


A prop del riu es poden trobar horts de regadiu destinats al consum familiar.
En l'actualitat els productors d'oli s'agrupen en una cooperativa i un molí partuicular que produeixen un oli de gran qualitat, cosa que els permet embotellar oli per a la seva comercialització.

"L'OLI Baix Ebre MONTSIA ":
De l'olivera a la setrill, això és el que fem amb l'oli verge extra Senienc. Agafades de l'arbre en el moment just les millors olives de les varietats "morruda", "sevillenca", i "farga", aquesta última ja existent en temps de els àrabs, i barrejades sàviament per obtenir un oli excel·lent.


Aquest oli d'oliva verge extra es distingeix en la seva composició per un alt contingut d'àcid oleic d'estructura monoinsaturat cosa que el fa molt resistent a la calor, excel·lent per fregir i cuinar.

Un oli de la màxima qualitat per gaudir en les millors àpats. Recomanem especialment el seu consum en cru acompanyant amanides, esqueixadas, escalivades, en pa amb tomàquet i en carns a la brasa.

L'aroma el color i el gust són l'essència del nostre millor oli l'orgull dels productors de la nostra zona.




Les oliveres mil·lenàries:


















OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
















OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
















OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
















OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
















OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:












 pajaro1t.gif



Pulsando sobre el Pajaro pasa a la pagina de Inicio






Inici Fotos Tir al Plat < Antrior Següent >





© Copyright Antoni Torres Chaure 1998 = Ultima Actualitzacion 2022. Avis Legal