L'agricultura del Poble (L'Olivera)
LA AGRICULTURA TRADICIONAL:
L'agricultura tradicional Senienca és de secà predominant
el cultiu de l'ametlla, i les garrofes i les oliveres.
Ja des pricipis del segle XX destaquen les indústries de comerzalizacion l'oli de la Sénia a tot el món,
indicatives de la qualitat de l'oli Senienc.
A prop del riu es poden trobar horts de regadiu destinats al consum familiar.
En l'actualitat els productors d'oli s'agrupen en una cooperativa i un molí partuicular que produeixen un
oli de gran qualitat, cosa que els permet embotellar oli per a la seva comercialització.
"L'OLI Baix Ebre MONTSIA ":
De l'olivera a la setrill, això és el que fem amb l'oli verge extra Senienc. Agafades de l'arbre en el moment
just les millors olives de les varietats "morruda", "sevillenca", i "farga", aquesta última ja existent en temps de
els àrabs, i barrejades sàviament per obtenir un oli excel·lent.
Aquest oli d'oliva verge extra es distingeix en la seva composició per un alt contingut d'àcid oleic d'estructura
monoinsaturat cosa que el fa molt resistent a la calor, excel·lent per fregir i cuinar.
Un oli de la màxima qualitat per gaudir en les millors àpats. Recomanem especialment el seu consum en cru
acompanyant amanides, esqueixadas, escalivades, en pa amb tomàquet i en carns a la brasa.
L'aroma el color i el gust són l'essència del nostre millor oli l'orgull dels productors de la nostra zona.
Les oliveres mil·lenàries:
OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
OLIVERES MIL·LENÀRIES SOLSAMENT LA FOTOGRAFIA:
Pulsando sobre el Pajaro pasa a la pagina de Inicio
|