Castellà: English: Aquesta es là pàgina d'en Toni2

Aquesta es là pàgina d'en Toni2

espanyol.gif (1530 bytes)

rcde1.gif (32370 bytes)SARRIA.jpg (49311 bytes)


EL CAMP DE SARRIA "CAN RABIA":PROSSEGUEIXO AMP L'HISTORIA DEL R.C.D.ESPANYOL
I ARA FINS AL FINAL QUÈ JO SE...:

   Breu descripcio de l'Espanyol
   L'equip de 1903
   L'equip de 1904
   Els primers colors blanc i blaus
   L'inaguracio de Sarria el 1923
   Dn. Ricard Zamora
   L'equip del oxigen
   Els cinc delfins
   El equip actual
   El camp de Grassot
   El camp de l'Hospital Clinic
   El camp del carre Marina
   El camp de les Faves
   El camp de Sarria conegut per "Can Rabia"
   L'estadi de Montjuic
   El Camp Cornella Prat el nostre "El santuari"
   La copa de 1929
   La copa de 1940
   La copa del Rei de 2000
   La copa del Rei de 2006
   L'Uefa de 1987-88
   L'Uefa de 2006-07
   La mascota oficial
   La Web oficial del R.C.D.Espanyol
   L'etern Capita ( 21 Dani Jarque )
   El raspunsàbbla d'aquestes pàgines
El Camp de Sarria = "Can Rabia" = "La Bombonera"Conegut popularment com "Can Rabia" o "La bombonera" va ser l'escenari del R.C.D.Espanyol durant 73 anys.

1922. Desembre. VICTORIANO DE LA RIVA, que agafa el relleu a la presidència al seu germà GENARO, compra uns terrenys a "Can Ràbia" per 170.000 ptes. (1.022,00 €) , pel nou camp del R.C.D.Espanyol.
1922. 31 de Desembre. Es posa la primera pedra per a l'edificació del camp de Sarrià. Les obres les dirigeix l'arquitecte MATÍAS COLMENARES.
1923. 17 Febrer. S'inaugura el camp de Sarrià, encara que en condicions precàries perquè la constructora fa fallida abans d'acabar el projecte. La capacitat del camp és de 11.000 espectadors, malgrat que va estar dissenyat per a 40.000. L'equip rival és la U.E.Sants.
1925. Febrer. S'inaugura la tribuna de Sarrià amb SANTIAGO DE LA RIVA com a president.
1942. La capacitat de Sarrià, que com molt pot albergar 12.000 persones, no permet acollir nous socis i créixer com club, en una època en la que molts inmigrants arriben a Barcelona. A més Sarrià -propietat de la família DE LA RIVA- provoca una guerra que durarà anys, entre partidaris dels DE LA RIVA i els de PACO ROMÁN, que defensen Sarrià com a propietat del R.C.D.Espanyol.
1947. Desembre. Queda resolt el conflicte de Sarrià. GENARO DE LA RIVA accedeix a la venda de Sarrià al R.C.D.Espanyol a canvi de que el president sigui en FCO.JAVIER SÁENZ. El preu de compra es realitza per cinc milions de Ptes. (30.050,00 €) i es decideix liquidar als DE LA RIVA el 10 % dels ingressos de la recaptació de la taquilla.
1951. 11 de Novembre. Després de la demolició de l'emblemàtic "Xalet", Sarrià inaugura la nova grada del gol Sud, que augmenta l'aforament en 11.000 noves localitats.
1956. 30 Setembre. Sarrià inaugura la nova tribuna i el nou anfiteatre.
1960. 11 de Maig. S'inauguren les torres d'enllumenat de Sarrià, per tal que es puguin disputar partits nocturns.
1967. El deute del club s'enfila a 60 milions de Ptes. (360.600,00 €) i torna a l'actualitat l'assumpte de recalificar Sarrià, per comprar el camp de les Corts. L'oferta de compra formulada pel president VILA REYES al F.C.Barcelona és de 110 milions de Ptes. (661.100,00 €). L'operació no prospera i aquesta serà la darrera oportunitat per a traslladar-se al antic camp del F.C.Barcelona.
1982. Juny. Sarrià acull partits del Mundial-82 de Espanya. Van jugar les seleccions d'Argentina, Brasil i Itàlia.
1992. Juny. Sarrià és l'escenari d'alguns partits de futbol als Jocs Olimpics de Barcelona.
1997. 21 Juny. Sumit en un deute insostenible, el club es veu obligat a la venda de Sarrià, que serà enderrocat per l'edificació residencial. El R.C.D.Espanyol juga el seu darrer partit a Sarrià, davant el València C.F. El resultat és de 3-2. El darrer gol a Sarrià, el del valencianista IVÁN CAMPO. El proper destí espanyolista serà l'estadi de Montjuïc.Al QUE ASTÂ D'ESQUENA NO ES ALTRE QUE, RAUL TAMUDO EL DIA DEL SEU DEBUT A 1ª DIVISIÓ AMB L'EQUIP DE LA SEVA VIDA, DIT DEBUT ES REALITZO A L'ESTADI "RICO PEREZ" A LA JORNADA 30 DE LA LLIGA LA TEMPORADA 1996-1997, MARCANT UN GOL DECISIU PER A PODER SORTIR UNA MICA DELS LLOCS DE PERILL,
SEU SEGON GOL VA SER EN SARRIÀ CONTRA EL "REAL OVIEDO":


Raúl Tamudo Montero.
Naixement Santa Coloma de Gramenet, Catalunya.
5 d'octubre de 1977.
Nacionalitat Catalana.
Alçada 1,74 metres.
Carrera.
Esport Futbol.
Debut esportiu 1997
(RCD Espanyol)
Posició Davanter.
Goles.187, el màxim golejador Català. (557 PJ)
Retirada esportiva 2016.
Selecció Espanyola.
Part. (Gols) 13 (5).

AQUESTS SÓN ELS 11 QUE VAN SORTIR D'INICI, FINS QUE VA ARRIBAR EL CANVI, QUAL VA ENTRAR TAMUDO PER FER EL GOL QUE VA DONAR EL TRIOMF L' ESPANYOL:

MOLTÍSSIMES GRÀCIES TAMUDO PER TOTS AQUESTS ANYS:


RAUL TAMUDO VA ARRIBAR A LA SELECCION I MARCA DIVERSOS, GOLS PERÒ EL SELECCIONADOR DE TORN LI VA SEMBLAR MASSA BO I VA PENSAR QUE NO QUEDARIA BE QUE UN ESPANYOLISTA FOS MILLOR QUE UN CULE:


TOMMY N'KONO, EN AQUEST CAMP DEMOSTRAR QUE VA SER UN DELS MILLORS PORTERS DE L'ESPANYOL EN MOLTS ANYS, DES DE LA SEVA RETIRADA CONTINUA TREBALLANT PER FORMAR PORTERS I SI ÉS POSSIBLE QUE SURTI UN QUE SE LI PUGUI SEMBLAR:

UNA DE LES SEVES CLASSIQUES SAMARRETES QUE LES VA FER TAN POPULARS:UNA MAGNIFICA VISTA DEL CAMP DE SARRIÀ EL 1997 ABANS DE LA SEVA ENDERROC


6 RECORDS DEL QUE VA SER LA NOSTRA CASA DURANT 73 ANYS, UN CAMP QUE PER ANYS QUE PASSIN ELS PERIQUITOS MAI HO PODREM OBLIDAR
Durant els Anys que vam jugar a SARRIA, també ens entrenava Javier Clemente, que va aconseguir alguna cosa gran per als Pericos, els que estan a la fotografia de dalt van aconseguir doblegar el totpoderós Barcelona a casa al Camp Nou per un contundent resultat de Barcelona 1 Espanyol 3, i això mereix aquesta esment dins l'apartat de SARRIA ja que és en una de les èpoques que ens entrenava Javier Clamente, al qual li devem aquesta fita, això va ser el Dia 23 març 1982 data que ens va quedar gravada en la memòria de tots els PERIQUITOS, GRÀCIES JAVIER:


Les taquilles de Sarria:
En aquesta fotografia es poden veure les antigues taquilles del que va ser el nostre Camp, SARRIA:
Però SARRIA va resistir i no va caure tot:
En aquesta fotografia es pot veure que per molts quilos de (dinamita) SARRIA va resistir i no caure del tot encara va quedar una part en peu, i és que els Pericos no ens rendim tan fàcilment:
Però SARRIA va resistir i no va caure tot:


En aquesta fotografia es pot veure que per molts quilos de (dinamita) SARRIA va resistir i no caure del tot encara va quedar una part en peu, i és que els Pericos no ens rendim tan fàcilment:

On estava SARRIA:
El que estan veient és on estava el nostre estimat i enyorat SARRIA, ara és la Plaça i jardins de Dn, Ricard Zamora Martinez:


On estava SARRIA:
El que estan veient és on estava el nostre estimat i enyorat SARRIA, ara és la Plaça i jardins de Dn, Ricard Zamora Martinez:
Això és el que va passar amb el Camp.


 PERICUT.gif (3406 bytes)

Prement damunt el Pericu passa a la pagina d'Inici

Inici Fotos La Sénia < Anterior Següent >

© Copyright Antoni Torres 1998 = Ultima Actualitzacio 2022. Avis Legal